Det är dock fortfarande inte klarlagt vad som orsakade bråket, men de båda inblandade männen har bott grannar.

Händelsen skedde utomhus, utanför byggnaden med boendet.

I det aktuella fallet satt grannen på en stol, då 65-åringen gick till attack med kniven och stack honom i magen ett par gånger. Polisen gjorde husrannsakan i de bådas lägenheter och fann bland annat blodspår, kniven hittade man så småningom i en sophållare på en toalett.

Vid attacken tillfogades den utsatte minst fyra knivhugg som träffat Larsson i bröstet och i magen. Vid tillfället har Larsson förutom smärta, fått skador i form av en stickskada i bröstkorgen och tre stickskador i buken.

Rätten menar att det bara är tillfälligheter som gjort att mannen inte avlidit.

Efter en sökinsats av polis i fastigheten kunde en misstänkt man i 70-årsåldern odramatiskt gripas och han häktades för brottet. När polisen talade med honom svarade han osammanhängande om kärnvapen som exploderat bakom en lada och att Putin hade dödat.

Den misstänkte lider av psykiska problem och kan bli aggressiv och farlig.

Offret har haft det jobbigt efter händelsen. Han har sår på magen och fick vara 14 dagar på sjukhuset.

Rätten har gjort bedömningen att han begått brottet under påverkan av en allvarlig psykisk störning. De konstaterar också att attacken är allvarlig och mycket väl kunde slutat i mannens död.

Den misstänkte döms nu till rättpsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Han ska också betala ett skadestånd till offret på 139 638 kronor.