Han ska också betala skadestånd på sammanlagt 5 925 kronor till kvinnans nye man och 25 000 kronor till sin före detta sambo.

I somras utfärdades ett kontaktförbud, men det har inte förhindrat 33-åringen att fortsätta skicka hotfulla sms och kräva att få träffa barnen. Men så länge han inte är drogfri får han inte detta efter en överenskommelse med socialtjänsten.

Både hans tidigare kvinna och hennes nya man har fått motta hotelser via telefon.

Till mannen hade han bland annat skrivit att han har en samling värstingar hos sig och det ska lösa problemet åt honom genom att anlända till bostaden med avsågade kalashnikovs. Meddelandet var ett olaga hot.

Den åtalade förnekade dock brott.

Hoten mot kvinnan fortsatte att komma in. Han skrev bland annat "tror en slaktmask kommer behövas tror jag sen är mina problem borta", "Fatta att du får sluta ljuga innan det slutar illa för dig, riktiga illa" och "du själv utsätter dig själv för fara genom att ljuga" till henne i sms.

Detta renderar i ytterligare en dom för olaga hot.

33-åringen delgavs beslut om kontaktförbud den 27 juli 2017. Beslutet innebar förbud att besöka eller på annat sätt ta kontakt med eller följa efter sin tidigare sambo.

Det blev tyst till en början, men efter tio dagar började samtal och meddelanden komma och därför döms också mannen för överträdelse av kontaktförbud vid trettiofem tillfällen. Mannen ringer från olika nummer och med hjälp av olika telefoner.

Den åtalade medgav en del av samtalen, men sa att han inte ringt alla som kommer från ett dolt nummer.

Mannen är även misstänkt för andra brott, men dessa har ännu inte kunnat prövas eftersom en person inte inställt sig för förhör.