Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Disco för dig som är över femtio

Nu blir det disco på Billingehus för dig som är 50 och äldre. – Vi har kört det här konceptet i Göteborg och där har gensvaret varit väldigt bra, men räkna med att får visa legitimation i dörren, säger arrangören, Michael Jidhed till tidningen.

Han menar att den som fyllt 50 har järnkoll på musiken från 70-talet och 80-talet. Publiken har dessutom själva varit en del av discokulturen när den dök upp. Väljer man äldre musik kommer det ofta kritik och det har arrangörerna lärt sig.

– Vi har också dj:n World wide Willy, som själv är 76 år. Willy Hövelman, som han egentligen heter, har arbetat som discjockey internationellt, spelat i dansband och uppträder som enmansband, konstaterar Jidhed.

Arrangemang för vuxna

Många sitter ensamma och anser att det inte arrangeras något för dem, men det tänker ”Love 50+ Disco” ändra på.

– Vi hoppas kunna locka folk från Skövde, men också närliggande orter, som Skara, Lidköping, Falköping, Tidaholm, Tibro och Mariestad, fortsätter arrangören.

Personerna bakom tyckte att konceptet fungerat så bra på Valand i Göteborg och därför testar de ute i landet, först ut blir alltså Skövde.

– Vi har också valt att starta lite tidigare och också sluta lite tidigare. Den här målgruppen dansar sällan till 04 på morgonen, menar Jidhed.

Buss från resecentrum

Dessutom kommer man att transportera gäster med buss från Skövde resecentrum några timmar i samband med start och efter att Billingehus stängt för dagen.

Det går också att köpa till grillbuffé och övernattning.

– Fungerar det bra återkommer vi säkert fler gånger under året, men det första arrangemanget sker den 21 mars.