Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det blev en bal på slottet - Uddetorps studenter avslutade gymnasietiden på Bjertorp

De flesta gymnasieskolor har valt att inte anordna någon bal under corona, men på Uddetorp fick studenterna uppleva den magiska dagen. Dock inte helt utan restriktioner och förändringar i traditioner.

"Vad är väl en bal på slottet?" Det är något de flesta sistaårselever i Skara inte fick reda på i år heller då de flesta traditioner och seder har förändras eller helt pausats under pandemin.

Men Uddetorps Naturbruksgymnasium valde att anordna en corona-anpassad bal på Bjertorps slott för sina sistaårselever och lärare.

– Vi har lyckats hålla en del av våra gamla traditioner vid liv trots rådande pandemilägen vi mött, skriver läraren Sara Kroon i ett mejl till tidningen.

Bland annat hade skolan en studentmiddag under veckan som gick där man i år valde att reducera deltagarna till studenter och mentorer, och utelämnade övrig personal.

– Detta tänk gällde även på vår studentbal som vi hade i söndags. I vanliga fall är våra studenter välkomna att bjuda med sig valfri partner till balen men våra elever beslutade själva att de endast går tillsammans med sina klasskamrater för att minska smittorisken.