Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den misstänkte för Vedum-bränderna släpps från häktet

Artikel 16 av 16
Bränderna i Vedum 2018
Visa alla artiklar

Den person som suttit häktad misstänkt för att ha anlagt bränder i trakten av Vedum har idag släppts ur häktet.

Polisen skriver i ett pressmeddelande på torsdagen att den person som suttit häktad misstänkt för att ha anlagt bränder i trakten av Vedum har släppts. Vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm menar att utredningsläget inte längre motiverar häktning.

Polisen uppger att det inte funnits något som pekar på någon annan misstänkt i ärendet och att de kan konstatera att inga anmälda bränder har inträffat under tiden personen suttit häktad. Misstankarna mot den tidigare häktade personen kvarstår och utredningen kommer att fortsätta, även om det i nuläget inte finns tillräckliga skäl för att hålla den misstänkte inlåst under utredningens gång uppger polisen.

– Vi förstår att frisläppandet kan skapa oro i Vedum. Vi kommer därför att ha ökad närvaro i området och kommer ha en tät dialog med Vara kommun. Vi är också fortsatt intresserade av att få in uppgifter som kan leda utredningen framåt säger Fredrik Malm, lokalpolisområdeschef i Västra Skaraborg, i pressmeddelandet.