Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Den enorma bilfesten är igång

Power big meet 2018 har dragit igång och precis som utlovat är det mängder med bilar, stor marknad och trevligt folk. – Allt här är bäst. Och det är så stort! sa Christian som åkt från Tyskland för att delta.

Power Big Meet 2018 drog igång på torsdagsförmiddagen ute på Hovby flygplats strax utanför Lidköping. Nu återstår ytterligare två dagar med till synes oändliga rader med gamla bilar, aktiviteter och socialt umgänge.

"Trevligare här"

En av de cirka 3000 bilarna på plats under torsdagen tillhör Kent Ivarsson, från Perstorp i Skåne. Han hade med sig en Ford fairlane 500 Galaxy skyline från 1959.

– Jag var här i fjol och har varit i Västerås tidigare, men där var det för mycket fest. Det är lugnare och trevligare här, sa Kent.

Läs mer: Inför Power Big Meet: "Årets höjdpunkt för många"

Han har fixat mycket med sin bil och tryckte på faktumet att gamla amerikanska bilar faktiskt kan vara miljövänliga. Med hjälp av modern utrustning, som döljer sig under den ikoniska ytan, har han lyckats minska utsläppen med 30 procent.

Ett socialt intresse

Thomas och Pip Eriksson från Täby har varit på många bilträffar. Den här gången besöker de Power big meet tillsammans med vänner som de lärt känna genom det gemensamma intresset.

– Vi har blivit som bästa kompisar, sa Pip Eriksson.

– Det handlar ju mycket om den sociala biten och hela atmosfären här, sa Rolf Tengnér-Ek som var en del av det stora kompisgänget.

"Finns inget liknande"

Christian hade kommit hela vägen från Tyskland med sin son Per i en Buick century från 1955.

– Det finns inget så här stort i Tyskland, det är ett riktigt event, sa Christian som samlar på gamla bilar, främst från 1950-talet.