Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De driver med Melodifestivalen – och Skara

Bröderna Norbergs parodi på Melodifestivalen har för många blivit en lika viktig del som tävlingen själv. Nu har årets första film dykt upp och där nämns Skara – som en plats där tågen passerar!

Den ordinarie tågtrafiken i Skara slutade gå för 40 år sedan, men orten får ända vara med i årets Mello-parodi där Daniel Norberg under pseudonymen Vlad Reser framför låten Byte i Strängnäs. Där ingår textraden "Vi är sena men på ingång ser ni! Skara Hallsberg, byt i Strängnäs!".

– Skara är alltid top of the mind, skojar Emil och Daniel Norberg när vi når dem över telefon.

De befinner sig i sin kompis mormors lägenhet där de hängt de senaste 14 dagarna för att skapa årets första film där de skojar med årets bidrag till Melodifestivalen. Artisterna och låtarna som nu skojar med är de som tävlar i Andra chansen.

En av dem är Vlad Reiser med låten "Nakna i regnet", som har förvandlats till ett stycke om tågresande, och det var just ordet "nakna" som fick bröderna Norberg att tänka på Skara.

– Vi eftersträvar att det ska låta så likt originalet som möjligt. Sjunger artisten lies på engelska översätter vi det till majs till exempel. I det här fallet tyckte vi att kläderna påminde om SJ-personalens, så tåg fick bli temat och så började vi leta efter orter som lät ungefär som ordet nakna. Det är inte så många och vi ville få med k-ljudet, så då blev det Skara, förklarar dem.

Däremot hade bröderna inte koll på att stan inte haft reguljär tågtrafik på många år.

– Det visste vi inte, men det var ju kul. Så hur tar man sig till Skara, undrar bröderna och svarar snart själv på frågan genom att söka på internet och konstatera att det är buss eller bil som gäller.

– Nu hoppas vi att kommunen tar tag i detta, säger de och skrattar.

SE ÅRETS PARODI HÄR:

Jobbet för Emil och Daniel Norberg är dock inte över än. Nu är det finalbidragen som det ska skojas med.

– Vi sitter och skriver texter nu och har lagt ribban högt med tekniken i år. Sedan är det alltid svårare med låtarna i finalen, det är lite mer seriösa och det finns inte så mycket att skoja om. Ann-Louise Hansons bidrag med en massa möbler på scen är ju lätt att skoja om att hon ska sälja saker på Blocket, medan det inte finns jättemycket att ta i med John Lundviks bidrag. Det var därför vi började göra parodi på numren i Andra chansen också, där finns många roliga. Men vi har några riktigt bra idéer för finallåtarna också, det blir saker som ni inte sett komma, lovar dem.

Men Skaraborg verkar dock ha fått sin del av kakan.

– Ja, varken Skövde eller Skara är påtänkta till nästa parodi, förklarar Emil och Daniel Norberg.