Kullings MS-föraren Isac Nordström, bosatt strax utanför Vedum, har trots att han bara är 18 år nått långt inom rallysporten.

– Det är sällsynt att få så mycket uppmärksamhet som Isac fått innan man kört rally på riktigt, säger Arhusiander.

Isac Nordström har kört crosskart och ungdomsrally med pappa Tomas som kartläsare.

Och det har gått fort ute på vägarna oavsett underlag.

Sträcktiderna har Isac matchat med förare i C-klassen och det trots att man inte använt sig av noter. Men nu tar alltså Isac steget upp i C-klassen (VOC- original) och då är det körning efter noter som gäller.

– Det ska bli kul, säger David Arhusiander som är en rutinerad och meriterad kartläsare där årets SM-silver med Anders Karlsson, Säffle, sticker ut lite extra.

– Jag träffade honom på ett läger i Torsby och vi har hållit kontakten och jag har sett att han gått bra. Han är riktigt duktig och det ska kul vara med från början.

Även om de inte kört en tävling ihop, den första blir Finnskogsvalsen i Torsby om en knapp månad, så avslöjar David Arhusiander att han umgås med planer på att lämna Jämtlandsmetropolen Östersund och flytta söderut.

– Om det går riktigt bra och om det är så att det blir något helhjärtat finns det kanske planer på att flytta, säger han.

Trakterna här neråt är inte helt obekanta för östersundaren.

I somras vann han, tillsammans med Elias Lundberg, Kullingstrofén.

Men själv har dock David Arhusiander inte kört en meter rally.

– Jag fick åka med en kompis och han slängde åt mig ett notblock. Det finns inget motorintresse alls i familjen.

Arhusiander åkte sin första tävling 2009, hade ett uppehåll, men återkom i passagerarstolen ett par år senare. De senaste åren har det varit mycket rally.

– Så har det alltid varit i den här sporten, men visst är det kul om också kartläsaren uppmärksammas.

– Han är väldigt mogen för sin ålder och han har kommit längre än många andra både som förare men också i sponsorarbetet. Det är väl det som sticker ut. Och så är han lugn och sympatiskt.

– VM med rätt hjälp, men det krävs rätt hjälp och det räcker inte bara med att vara duktig att köra. Det ska bli spännande med Isac, säger David Arhusiander som också under säsongen ska läsa noter åt Emil Karlsson, Hällefors.

– Jag ska åka full SM-säsong. Då åker vi junior-SM i den trimmade 2wd-klassen med en Volvo 940 grupp H.

Räkna med en spännande säsong.

Både för Isac Nordström och David Arhusiander.