Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför väljer Liberalerna i Skaraborg Sabuni

Den 28e juni ska Liberalerna rösta fram en ny partiledare för att efterträda Jan Björklund. Partiets medlemmar i Skaraborg önskar att rollen ska gå till Nyamko Sabuni.

I en rådgivande medlemsomröstning i Skaraborg fick Sabuni 56% av rösterna, följt av Erik Ullenhag med 40%. Båda kandidaterna har besökt medlemmarna i Skaraborg och gett goda intryck, menar Ulla-Britt Hagström, vice ordförande för Liberalerna i Skaraborg.

– Sabuni har fått ett positivt genomslag i media, och jag tror att flera medlemmar sett detta, säger Hagström.

Samtidigt har Ullenhag starka rötter i partiets värderingar, så Hagström är osäker på hur landsomröstningen kommer gå. Men om landsomröstningen får samma resultat som medlemsomröstningen i Skaraborg har Hagström förtroende för Sabuni i rollen som partiledare.

– Våra medlemmar väntar på något snabbt och drastiskt, något som kan få Liberalerna på agendan igen. Det viktigaste är just att de liberala värderingarna får genomslag, och det tror jag hon kommer klara.

I slutet av juni avgörs partiledarvalet. Ännu går det inte att säga vem rollen kommer gå till, men Nyamko Sabuni har stort stöd i Västsverige och Skåne, och enligt medlemsomröstningen finns stödet också just i Skaraborg.