Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför drog vi i nödbromsen

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Skara får allt fler äldre som behöver komma in på särskilt boende. Det här har utretts tillräckligt länge nu. Vi vet om hur den demografiska kurvan ser ut och det är dags att komma till beslut.

Ledningens förslag var att lägga 370 miljoner för att renovera det hus vi hyr på ett 25-års-kontrakt. Det innebär att när hyrestiden går ut står vi åter på ruta noll, och med ett hus som inte är optimalt utifrån logistik och tekniska möjligheter. Den tidigare utlovade kalkylen blev dubbelt så dyr för att bygga om Skarahemmet. Tillkommer att renovering av Skarahemmet räcker inte, utan det krävs ett nybygge också. Där drog M,C,KD tillsammans i nödbromsen på senaste kommunstyrelsemötet.

Nu kommer på vårt initiativ en snabbutredning som ska vara klar i december. Utredningen ska ge svar på vad det kostar att bygga nytt modernt särskilt boende för äldre, likaså lämplig placering och att vi kan täcka det behov som finns. Därefter ska vi jämföra vilket alternativ som är bäst för Skara. Vi vet att det finns grannkommuner som bygger boende om 70 platser för 210 mkr.

Den S-ledda ledningen var inte beredda på att vi skulle dra i nödbromsen, men insåg vid sittande möte att våra argument för att göra ett omtag kunde de inte förbise i dessa känsliga valtider. Det är tur att det finns en aktiv opposition. Och den här gången lyssnade man!

Skara behöver ha ett nytt ledarskap. Vi är redo!

Ylva Pettersson (M)

Sven-Olof Ask (M)

Lotta Grönlund Plöen (M)

Thomas Karlsson (M)

Gunilla Druve Jansson (C)

Lars Berg (C)

Leif Brohede (KD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel