På fredag kommer Skövde HF att presentera Magnus Frisks ersättare. Dansken Claus Bjerke Hansen sade för en vecka upp sig som talangutvecklare på det danska förbundet där han under sina 15 år som anställd också jobbat som förbundskapten för U-landslaget.

- Jag trivs inte längre på jobbet, för jag känner inte att det finns samma förtroende för mig som tidigare och jag har inte längre samma arbetsfrihet och svängrum, .

Den i Danmark mycket respekterade ledaren Hansen bekräftar för Skövde Nyheter att det har funnits intresse från svenska klubbar.

Men någon flytt till Skövde blir det inte.

- Redan när jag sa upp mig från förbundet visste jag vad jag skulle göra och jag presenteras nästa vecka på mitt nya jobb, säger Hansen.

- Jag har haft lösa frågor från Sverige, men inget konkret.

Är Skövde HF en av klubbarna du har pratat med?

- Jag tänker inte säga något. Det kan störa klubbar och ledare. Så av respekt kommer jag inte säga något mer än att jag blir kvar i Danmark.

Som talangutvecklare har Hansen under sina år i förbundet lagt grunden till att Danmark är en av handbollsvärldens stora nationer och har plockat fram spelare som målvakten Dennis Landin och Mikkel Hansen.

Den sistnämnde pekar ut Claus Hansen som "den bästa ungdomstränaren någonsin".

- Det är en katastrof (att Hansen lämnar förbundet). Han är enligt min mening den bästa ungdomstränaren någonsin. Det är uppenbart att när du låter en sådan tränare gå så går du miste om proffsighet. Han är en av de tränare jag har mest respekt för. När han pratar håller alla käften och lyssnar, sa Mikkel Hansen till Jyllands Posten.

Claus Hansen själv säger sig bli smickrad över världsstjärnan Mikkel Hansens ord.

- Jag blir verkligen stolt över att jag gjort avtryck och gjort något bra för den typen av spelare. Det gör mig väldigt glad.