Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansk vänsternia klar för Skövde HF

Skövde HF plockar in en spelare till från TTH Holstebro.

I februari presenterade Skövde HF sitt första nyförvärv inför säsong. Nikoline Lundgreen hette hon och tillhörde TTH Holstebro.

Nu har Skövde HF gjort klart med ytterligare en danska från samma klubb. Via sin hemsida presenterar klubben att man plockar in vänsternian Ilda Kepic, 25, från TTH Holstebro.

– Vi kommer få en spelare med mycket rutin och som kommer vara en oerhört viktig spelare i försvaret. I Holstebro har hon varit en del av stommen i försvaret och kommer ge vårt lag mer rutin där också. Hon är också en skicklig assistspelare och driver på kontringsspelet, säger tränaren Rasmus Poulsen till klubbens hemsida.

Kepic gick till Holstebro från Vendsyssel Håndbold där hon hade varit lagets bästa målgörare i danska division 1 säsongen 2017/18. I henne menar Poulsen att laget får en ledare både på och utanför planen.

– Ilda kommer få ta stort ansvar i anfallet också även om vi till en början kommer att se hennes försvarskvaliteter främst. I Holstebro har hon främst varit en försvarsspelare så vi kommer jobba med att få henne tillbaka till den nivå hon hade i anfallsspelet innan skiftet till Holstebro. Ilda är duktig i samarbetet med M6 och kommer att bli en stor målgörare i Skövde HF är jag säker på.