Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansar linedance mot cancer

Föreningen Skara on Line samlar med sin dans in pengar till Cancerfonden. Årets insamling kan nu summeras till drygt 12 000 kronor och redan planeras för ett nytt storslaget evenemang nästa år.

Man räknar med att var tredje person i Sverige någon gång under sin livstid kommer att drabbas av en cancersjukdom och att vi alla berörs.

– Vi i vår lilla dansförening bestämde oss därför för att skapa evenemang där vi linedansare kan dansa tillsammans för alla drabbade och samtidigt stödja Cancerfonden, berättar Annika Bergquist som är ordföranden i Skara on Line.

De är en linedanceförening som har sin föreningsverksamhet i Skara med omnejd.

Några i föreningen har familjemedlemmar som fått gå igenom cancerbehandling.

– Många klarade sig, men tyvärr är inte alla med oss idag. Vi vill därför dansa tillsammans för att ge vårt stöd till cancerforskningen men inte minst för att glädjas över livet som vi har här och nu, säger Annika.

Föreningens första evenemang gick av stapeln den 6 oktober i fjol. Lördagen den 28 september i år var det dags för det andra.

Skara on line fyllde då Händene bygdegård med dansare från Skaraborg men också med långväga gäster från Värmland, Halland, Småland och Västkusten.

– Vår huvudgäst, instruktör och DJ var Elisabet Herngren från vår grannklubb i Mariestad. Och det blev mycket skoj under de nio timmarna som dansen pågick, berättar Annika.

Nästa år blir det ett nytt evenemang, den 3 oktober.

– Då får vi besök av en i Sverige känd linedancekoreograf, Lisen Brixvi. Tidigare i sommar vann hon ett pris för sin koreografi i största tävlingen inom linedance som är varje år i Blackpool i England. Dessutom har vi för vårt evenemang 2021 bokat in en stor internationell stjärna inom linedance.

Allt överskott från evenemangen går till Cancerfonden. I år blev det alltså nära 12 000 kronor.