Blombergsleden passerar otroligt vackra och varierande naturmiljöer längs Vänerns sjökant. Leden slingrar igenom Naturreservatet Västerplana storäng och har utsikt in beteshagarna i Blombergs naturreservat, skriver Götene kommun i ett pressmeddelande.

Den fyra km långa vandringen på Blombergsleden passerar genom delar av Naturreservatet Västerplana storäng med beteshagar och ekar i olika åldrar. Leden går längs sjökanten och passerar Blombergs badplats och Blombergs hamn. Har man tur kan man se Vikingaskeppet Sigrid Storråda ligga inne. Det går även göra korta avstickare från leden ut på klipporna.

– Kanske är området som vackrast nu på försommaren när marken täcks av ramslökens snövita blombollar. Men tänk på att det inte är tillåtet att plocka ramslök inom naturreservaten, säger kommunekologen Karolina Ringdahl.

Parkera kan man göra vid Blombergs bad eller hamn, och Blombergsleden är sedan en rundled med blå markering på stolparna. Längs vissa fuktiga partier finns spänger och på ett ställe finns en övergång över ett djurstängsel.