Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för livedebatt om #mittskara: "Det fanns ett uppdämt behov"

 
#Mittskara
Visa alla artiklar

I två veckor har Skaraborna delat med sig av sin bild av staden i SkLT:s satsning #mittskara. Den 17 april avslutas artikelserien med en paneldebatt, som också livesänds på tidningens webb. – Jag hoppas att så många som möjligt tar chansen att komma för att dela med sig av sina tankar. Tillsammans tror jag att vi kan göra något riktigt bra av det här, säger SkLT:s samordnare Sandra Skeppar.

Idén till satsningen #mittskara föddes efter att kvällstidningen Expressen tidigare i vintras publicerat ett reportage där Skara beskrevs som otryggt. Publiceringen fick SkLT:s ansvarige utgivare att fundera.

– Bilden av Skara måste ju vara mer än så - och det är upp till oss alla att forma bilden och den stad vi lever i och hantera både det negativa och det positiva. Eftersom vi är med och förmedlar bilden av Skara vill vi också vara med och lyfta stadens positiva sidor - så vi bestämde oss för att helt enkelt be läsarna om hjälp, säger Marie Johansson Flyckt.

I påskas inleddes artikelserien, som tidningen döpt till #mittskara, med en krönika om syftet bakom satsningen. Därefter har SkLT publicerat en rad debattartiklar från Skarabor, som var och en beskrivit hur de ser på sin stad. Läsarna har också bjudits in i diskussionen.

– Responsen från läsarna har varit över förväntan. Så mycket goda idéer och framåtsträvande tankar som kommit fram de senaste veckorna har vi nog inte sett på länge. Jag tror att det fanns ett uppdämt behov hos många att få ge en annan bild än den man sett i debatten och i storstadsmedia den senaste tiden. Det enda vi gjort är att ge de rösterna en kanal, säger Sandra Skeppar, samordnare på SkLT.

Den 17 april avslutas artikelserien med en debattkväll på Jula hotell. Samtalet leds av SkLT:s samordnare Sandra Skeppar och i panelen på scenen sitter kommunpolis Oscar Svantesson, polisområdeschef Mats Bergström, kommunstyrelsens ordförande Fredrik Nordström (S), oppositionsråd Ylva Pettersson (M), centrumföreningen Megas projektledare Peter Gustavsson, handlare Charlotta Lidberg, fritidschef Camilla Helander och SkLT:s ansvarige utgivare Marie Johansson Flyckt.

Debatten börjar klockan 18.00 och livesänds också på SkLT:s webbsida.

– Även om Skara är en fantastisk stad på många sätt så är det utan tvekan så att det också är en stad som står inför stora utmaningar. Det har vi också sett i diskussionerna de senaste veckorna och det är framför allt dessa vi tar med oss till debatten den 17 april. Förhoppningen är så klart att vi i diskussionen faktiskt ska kunna vaska fram konkreta idéer som går att bygga vidare på för att göra vår stad mer attraktiv att leva och bo i. Att få bukt med den upplevda otryggheten är solklart en knäckfråga, säger Sandra Skeppar.