Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att nominera Årets vardagshjälte i Skara

Vardagshjälten är en person som osjälviskt och utan egen vinning i vardagslivet gör något utöver det vanliga för att hjälpa, lyfta och höja livskvalitén för andra människor. Vem tycker du bör uppmärksammas?

Många människor gör fina insatser för sina medmänniskor och är vardagshjältar i det tysta. Två av dem är Margareta och Martin Jürisoo som hjälper flyktingar som kommit till Skara med bland annat språket. De tog 2018 emot utmärkelsen Årets vardagshjälte i Skara från Lions och Skaraborgs Läns Tidning.

Nu har det återigen blivit dags att lyfta de goda exemplen.

– Det är den medmänskliga insatsen som hyllas och prisas, förklarar Lions PO Damberg och fortsätter;

– Det här är ett pris i Lions anda. Att man i det lilla gör en insats för de som har det sämre än jag själv. Att man i vardagslivet gör en mänsklig gärning.

Nomineringen är nu öppen och för sjunde året i rad kommer priset att delas ut på nationaldagen den 6 juni från Djäknescenen av Lions och Skaraborgs Läns Tidning som också utgör juryn.

Fram till den 27 maj kan du skicka in din nominering till: Sture Veghed (Lions), Sven Hofsgatan 15, 532 33 Skara, eller maila till: [email protected]

Skriv namn och gärna kontaktuppgifter till personen som du tycker är en riktig vardagshjälte. Motivera varför just han eller hon bör få årets utmärkelse.

Här är några tidigare vinnare:

2018 - Martin och Margareta Jürisoo

2017 - Barbro Olofsson

2016 - Margareta Kraepelien Lundh

2014 - Stig Larsson