Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cykelproffs blir lärare på Katedralskolan

Matthias Wengelin tog studenten från Katedralskolan 2008 och har därefter arbetat som cykelproffs och drivit sin egen satsning. Nu ska han parallellt med sina andra uppdrag och tävlande vara lärare och förhoppningsvis hjälpa och stötta fler att nå samma framgångar.

– Det ska bli jättespännande! Här har det formats flera stora och framgångsrika profiler inom cyklingen och nu får jag vara med och leda och utveckla fler, säger Matthias Wengelin i ett pressmeddelande.

Sedan 2012 har han varit mountainbikeinstruktör och har goda erfarenheter av att leda och planera träningspass för såväl nybörjare som erfarna cyklister. Han är aktiv i mountainbikeslandslaget och har dessutom drivit sin egen satsning sedan 2008. Allt detta kommer han fortsätta med, men nu vill han ta steget att genom sina erfarenheter utbilda fler att nå samma framgång.

– Det var inte allt för längesedan som jag själv gick på skolan och jag kommer ihåg vilka förväntningar som jag hade på utbildningen och lärarna. Det ser jag som en enorm styrka. Under tävlingsåren har jag skaffat mig goda kunskaper kring vilka tävlingar som kan vara bra att köra och vilka banor som passar vilka cyklar.

När Matthias var 16 år tog han steget att flytta från Säter i Dalarna till Skara. Ett stort steg att ta i den åldern men för honom var det en självklarhet.

– Jag vet hur det känns att flytta och byta miljö i den åldern. Förutom min roll som cykeltränare tror jag att jag kommer kunna stötta eleverna på andra plan som inte bara rör cyklingen, avslutar han.