Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Corona väcker liv i ord som saknats

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Det sägs att inget är så ont att det inte har något gott med sig. Sant eller falskt i dessa coronatider? undrar insändarskribenten.

Just nu domineras alla nyhetssändningar av ett ynkligt litet virus. Ett virus som startat en pandemi och därmed visat oss, hur utsatta och sårbara vi är.

Plötsligt betonas från olika håll vikten av att vi alla gemensamt gör vår insats för att stoppa sjukdomen och minska dess verkningar! Vi ska särskilt värna om utsatta grupper, äldre, sjuka och andra svaga i vår omgivning. Ordet ”Solidaritet”, som inte hörts på länge, dyker upp allt oftare.

Kan det möjligen vara så att vi inför hotet om en allvarlig epidemi inser att vi alltid varit och i all framtid kommer att vara beroende av samarbete med varandra?

Låt oss hoppas att svaret är ”ja” och att den insikten överlever nuvarande pandemi. Vi behöver agera i enlighet med den inställningen inför alla hot mot tillvaron på vår gemensamma jord!

Bertil Wallgren

Floby

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel