Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Corona: Sunt förnuft och hopp från tro

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Jag tvättar händerna ofta, nyser och hostar i armvecket och känner efter hur jag mår innan jag går till arbetet. Det kallas sunt förnuft.

Detta är viktigt. Detta gör en skillnad. Hade jag bara litat på mitt sunda förnuft så hade jag varit en fattig människa. Jag vill vara en rik människa. Jag är oerhört rik.

Därför att jag är rik beror på att jag lagt mitt liv i Guds händer. När jag har lagt mitt liv i Guds händer så får jag vara med om allt: sjukdom, lidande, oro, besvikelser, ensamhet, seger, överraskningar, triumf, glädje m.m., allt det som alla människor får vara med om, oberoende vems händer vi har lagt våra liv i. Jag kan ha lagt mitt liv i min makes/makas händer, min karriärs händer, pengarnas händer osv. Skillnaden att lägga sitt liv i Guds händer från något/någon annans händer är att Guds händer aldrig sviker eller tappar taget.

När jag ibland har mött föräldrar i samband med dopsamtal så har de varit sådär glada och tacksamma för livet och det nya livet så de vet inte vad de ska göra av all sin glädje. De vill liksom ha något/någon att tacka. All den enorma glädjen och tacksamheten är för stor att bara behålla för sig själva. Jag påminner dem om att Gud finns att tacka. När jag möter sorgehus där förtvivlan och sorgen liksom går att ta på, kan jag alltid försiktigt och trevande säga att Jesus har gått före genom lidande och död och t.o.m. övervunnit döden genom sin segerrika uppståndelse. Döden och sjukdomen behöver inte ha sista ordet. Det finns hopp! Det finns en morgondag!

Jag fortsätter tvätta mina händer både i sorg och i glädje. Jag fortsätter knäppa mina händer både i sorg och i glädje.

Per-Erik Aronsson, präst och hantlangare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel