Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Corona: Ifrågasättare skapar bara mer oro

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

När samhället står inför svåra situationer vill det till att vi alla står enade, och respekterar och följer de råd och anvisningar som myndigheterna kommer med.

Under senaste tiden har vi kunnat läsa i många i insändare och debattartiklar, men också i radio och TV kritik mot myndigheternas agerande vad gäller Coronasmittan.

Det har varit politiker som vill vinna billiga poäng genom att spä på den oro som vi alla känner inför rådande situation.

Diverse professorer som tror sig veta bäst eller bara vill figurera i massmedia förekommer också.

Att vetenskapen inte alltid är överens är känt, men att i dessa tider skapa debatt och ifrågasätta myndigheternas agerande skapar oro. Det öppnar upp för alltför många tolkningar som leder till att var och en agera efter det som passar bäst.

I denna vecka har en kommun (Örnsköldsvik) struntat i rådet att stänga gymnasieskolan. Ett landsting (Blekinge) har uppmanat personalen att gå till jobbet trots förkylning.

Att sedan politiker på yttersta högerkanten säljer skyddsmasker till ockerpriser är en stor skam.

Heder åt de som på olika sätt ställer upp och hjälper till efter förmåga.

Roland Wanner

Miljöpartist

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel