Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Charlottas besked - lägger ner butiken ByLotta: " Jag har helt enkelt tömt ur mig själv på vad jag har att ge"

Charlotta Lidberg som i 10 år drivit sko- och klädbutiken i Skara som vi nu känner som ByLotta, har tagit det tuffa beslutet att lägga ner sin butik.
– Jag har helt enkelt tömt ur mig själv på vad jag har att ge och nu är jag redo för nya äventyr, berättar hon.

På måndag den 25 januari startar Charlotta Lidberg utförsäljningen i butiken på Klostergatan.

– Jag har drivit och levt med min butik dygnet runt, varje dag, året om i 10 år. Det har varit fantastiska år och jag ångrar inte att jag gjort detta men nu är det dags för mig att byta bana och göra något annat i livet. Jag vill poängtera att det inte är av ekonomiska skäl jag stänger min butik, även om det senaste året varit minst sagt påfrestande, utan det är helt enkelt av personliga skäl, säger hon.

Jag har helt enkelt tömt ur mig själv på vad jag har att ge och nu är jag redo för nya äventyr.

Charlotta beskriver att hon som person hela tiden drivs av att förändra och förbättra.

– Att förvalta passar inte mig alls och när jag nu hamnat i en situation där jag känner att jag inte kan utveckla min verksamhet mer så är det dags för mig att kliva av det här engagemanget.

– Jag har under åren, i ledet av att förbättra och förändra, skruvat på mitt sortiment för varje säsong för att bättre möta kundernas efterfrågan, jag har testat att driva webbshop, olika typer av modevisningar och kundaktiviteter och varit engagerad i det mesta som rör Skaras handel och näringsliv genom arbete i olika styrelser som Skara Handel, Mega och Företagarna. Jag har helt enkelt tömt ur mig själv på vad jag har att ge och nu är jag redo för nya äventyr.

Det är alltså inte av ekonomiska skäl som Charlotta Lidberg nu lägger ner sin butik, säger hon. Den har försörjt både henne och anställda genom åren.

Den som påstår att det inte går att driva en lönsam butik i Skara har helt enkelt fel, men det går inte att bara öppna dörren och tro att kunderna ska strömma till.

– Den som påstår att det inte går att driva en lönsam butik i Skara har helt enkelt fel, men det går inte att bara öppna dörren och tro att kunderna ska strömma till. Det krävs ett stort engagemang för att få en sådan här verksamhet att rulla runt och det engagemanget i kombination med att vara låst vid butikens öppettider är ytterligare skäl till att jag nu känner att jag vill göra något annat och jag ser fram emot att få mer tid över för min familj. 

Charlotta hoppas nu att en ny verksamhet på sikt ska kunna ta över i lokalen på Klostergatan. Men först väntar utförsäljning med utökade öppettider, till att börja med under nästa vecka. Men med anledning av att butiken enbart kan ha fyra kunder inne samtidigt, enligt pandemilagen, så räknar hon med att det kommer bli en långdragen utförsäljning.

– Så det kommer dröja tills ni blir av med mig helt.

Charlotta Lidberg vill också passa på att tacka alla kunder som stöttat och peppat henne under åren.

Ett stort tack till alla er som på ett eller annat sätt stöttat oss. Det har betytt väldigt mycket

– Utan er hade jag inte kunnat hålla butiken igång. Att hjälpa er att hitta de perfekta skorna eller de perfekta plaggen har varit fantastiskt roligt och en stor drivkraft. Att ha butiken fylld med kunder som pratar och provar och skrattar har verkligen fyllt våra dagar med så mycket energi. I pandemins spår har denna energi dock försvunnit lite och det har varit ett tungt år att ta sig igenom, så ett stort tack till alla er som på ett eller annat sätt stöttat oss. Det har betytt väldigt mycket, avslutar hon.