Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centrumbostäders svar om stationsområdet: "Målet är ett trivsamt boende"

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Svar på SPF:s och PRO:s insändare angående trygghetsbostäder på stationsområdet:

Det är fantastiskt roligt att läsa hur SPF och PRO efterfrågar trygghetsbostäder på stationsområdet! Centrumbostäders främsta huvudfråga är just nu stationsområdet och vi tror precis som PRO och SPF att läget är perfekt.

Styrelsen för Centrumbostäder fick i närtid ta del av det första utkastet till tänkt byggnation. Arbetet fortlöper just nu med stor intensitet och det är många pusselbitar som ska falla på plats. Parallellt låter Centrumbostäder just nu genomföra en marknadsundersökning för att identifiera potentiella hyresgästers flyttplaner, vilka faktorer i boendet som man värdesätter, vilka lägenhetsstorlekar man efterfrågar med mera.

Målet är ett trivsamt boende som underlättar naturliga möten mellan hyresgästerna, stimulerar till umgänge och leder till en ökad trygghetskänsla. Lägenheternas utformning kommer till stora delar likna traditionella nyproducerade lägenheter med god standard, men med full tillgänglighet. Tidigare i vintras inleddes en dialog med KPR (Kommunala pensionärsrådet i Skara) för att ta del av tankar och idéer. Den dialogen är viktig och kommer att fortsätta så fort det finns ett förslag att lägga på bordet med samtliga pensionärsföreningar.

Trygghetsbostäder på stationsområdet är en stor satsning för Centrumbostäder och det känns verkligen att det finns många ambassadörer för projektet!

Thomas Karlsson (M), ordförande Centrumbostäder

David Pettersson, VD Centrumbostäder

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel