Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carlsson Löfdahl tillbaka i riksdagen efter sin timeout

Artikel 2 av 2
Förtroendekrisen för Emma Carlsson Löfdahl
Visa alla artiklar

När riksdagen öppnade på tisdagen var tidigare liberala ledamoten Emma Carlsson Löfdahl tillbaka efter en lång timeout, nu som politisk vilde.

Emma Carlsson Löfdahl, tidigare Liberalerna och numera vilde, har inte varit i riksdagen sedan turbulensen kring hennes ersättningar. Emma Carlsson Löfdahl är invald i riksdagen för Jönköpings län, och hon bor numera i Ydre kommun.

Det pågår fortfarande en utredning kring misstänkt bedrägeri efter att Carlsson Löfdahl fått över en halv miljon kronor i ersättning för att bo i en bostadsrätt i Stockholm som ägs av hennes make. Carlsson Löfdahl har tidigare uppgett att hon avvaktar åklagarens utredning innan hon tar beslut om hon ska lämna sin riksdagsplats eller inte, något hon även upprepade till Expressen under tisdagen.

I samband med riksdagens öppnande var Emma Carlsson Löfdahl fåordig när det gällde att svara på frågor, till exempel om hon tänkt delta i riksdagsarbetet, som hon fortfarande får arvode för.

Enligt Expressen svarade hon så här på frågan om hon skulle fortsätta arbetet:

– Varför skulle jag inte det?

Sedan hon tog sin timeout i mars har Emma Carlsson Löfdahl fått fullt arvode och andra förmåner på över 400 000 kronor, uppgav Aftonbladet tidigare i somras.

I samband med riksdagens öppnande frågade Aftonbladet Emma Carlsson Löfdahl: ”Varför låter du skattebetalarna stå för arvoden när du inte jobbar?”

– Jag är ju här i dag och jobbar, svarade Carlsson Löfdahl, men ville inte ge fler kommentarer.

TT/Hall Media