SVT-korrespondenten Carina Bergfeldt, ursprungligen från Götene, ska bli mamma. Via Instagram berättar hon om sin babylycka tillsammans med sin man, danske journalisten Jesper Zølck.

Carina Bergfeldt berättar att paret försökt skaffa barn i två års tid. I inlägget berättar hon att babybeskedet kom i ett hotellrum i Panama.

”Jag är så fruktansvärt glad att den lilla människan i min mage får Jesper som pappa. Det är den finaste presenten jag kan ge till ett barn”, skriver hon.

Paret gifte sig tidigare i somras efter en förlovning och har varit tillsammans sedan sommaren 2017.

Carina Bergfeldt har varit utrikeskorrespondent för SVT sedan 2016, tidigare har hon arbetat på bland annat Aftonbladet och Skaraborgs Läns Tidning.

Visa det här inlägget på Instagram
I ett hotellrum i Panama fick Jesper och jag reda på att vi ska ha barn. Han skrattade. Jag grät. Nästan två år av misslyckade försök, misslyckad IVF, misslyckad inseminering, hormoner och sprutor och östrogen och annat elände, och till sist, en liten person som genom ett mirakel bestämde sig för att bli till på naturlig väg. Jag skulle kunna stanna där, och bara säga att vi är så glada att det gick till slut, men jag har under den här eländiga resans gång insett hur totalt omdömeslösa människor kan vara. Totala främlingar som kommenterar med bebisemojis i sociala medier när jag lägger ut en bild på oss, folk som kommit fram/mejlat mig och ”i all välmening” uppmanat mig att ”skaffa ett kärleksbarn”. Bekanta som berättat att jag måste komma ihåg att karriären ”inte är allt”. Personer som säger att ”bara vi slappnar av så löser det sig”. Jag har blivit så fruktansvärt ledsen varje gång. Jag tror inte att en enda har haft en elak avsikt med sina ord. Det spelar ingen roll. Det gör lika ont ändå. Det känns jätteviktigt för mig att samtidigt som jag berättar att jag äntligen är gravid också först och främst säger till er som kämpar att jag skickar all kärlek i världen, att ni inte är ensamma, men det känns också viktigt att jag säger till er som tycker att ni har med andras reproduktion att göra att nej, det har ni inte. Ge fan i att fråga, även om det kryper i dig av nyfikenhet. Du har ingen aning om vad folk kan ha gått igenom som de kanske inte vill dela med just dig. Låt folk berätta om - och när - de själva vill. Som nu. Jag är så fruktansvärt glad att den lilla människan i min mage får Jesper som pappa. Det är den finaste presenten jag kan ge till ett barn. Ett inlägg delat av Carina Bergfeldt (@cbergfeldt) 30 Okt 2019 kl. 11:26 PDT