Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Catonis bolag i konkurs

Sten Catonis två bolag Slutgödning i Istrum AB samt Smakfullt i Istrum AB är försatta i konkurs.

Tidningen Land lantbruk var först med att skriva om konkursen.

Det var fredagen den 25 januari som konkursbeskedet för Slutgödning i Istrum AB fattades av Skaraborgs tingsrätt. Bolaget registrerades 2004. Enligt tidningen Land lantbruk hade köttuppfödaren Sten Catoni och hans familj i början av förra året cirka 1 400 nötkreatur varav 250 dikor på gården utanför Skara. Men bolaget har i många år balanserat på vad tidningen beskriver som en slak ekonomisk lina.

Sten Catonis andra bolag Smakfullt i Istrum AB med gårdsbutik på Bro Gård i Istrum försattes enligt bolagsuppgifter på nätet också i konkurs några dagar senare. Bolaget registrerades i juni 2014 och konkursen inleddes den 29 januari i år.

I en intervju i Land Lantbruk för ett drygt år sedan berättade Sten Catoni om strulet som han då upplevde med EU-stödet och hur han då saknade uppemot 1,5 miljoner kronor i obetalda stöd från Jordbruksverket.

Tidningen har varit i kontakt med Sten Catoni, som avböjer att kommentera konkursen.