Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bussarna ska gå oftare: Västtrafik satsar 16 miljoner

Västtrafik vill öka resandet med kollektivtrafiken. Därför satsar de nu 16 miljoner kronor på det som kallas "Trafikplan 2020", berättar de i ett pressmeddelande.

– Flera av satsningarna görs för att möta upp det ständigt ökande resandet med kollektivtrafiken och lösa kapacitetsproblem på populära linjer. Men vi gör också satsningar för att öka resandet ännu mer, till exempel i tågtrafiken, säger Västtrafiks styrelseordförande Peter Hermansson (M) i pressmeddelandet.

Det rör sig alltså om en satsning på 16 miljoner kronor, som ska användas till en ny och utbyggd kollektivtrafik. Förhoppningarna är att fler ska välja att resa kollektivt.

Befintlig kollektivtrafik kommer ses över, och tågtrafiken kommer utökas med flera turer på olika förbindelser till och från Göteborg.

I Skaraborg kommer ett antal busslinjer också att förändras. Linje 500 och Linje 500 via Sjukhuset i Skövde, som båda går mellan Skövde och Mariestad, kommer slås ihop till en och samma Linje 500. Tanken är att det ska bli en jämn fördelning på avgångar av Linje 500 och Linje 500 Express, för att resvägen mellan sjukhusen i Mariestad och Skövde ska bli bättre.

– Genom dessa förbättringar så hoppas vi att ännu fler väljer att resa med buss mellan Skövde och Mariestad och att marknadsandelen för hållbara resor ökar på stråket, säger André Sellén, trafikchef på Nobina som ansvarar för all linjetrafik i Skaraborg åt Västtrafik.

Skövdes stadstrafik kommer också se en utökning av Linje 4 och Linje 10. Båda linjerna kommer få fler turer under vardagskvällar och helger. Linje 10 har under en tid varit ersatt av annan trafik på grund av att Heneporten byggs ut, men i samband med det planerade tidtabellsskiftet kommer Linje 10 köra igen.

De nya tidtabellerna kommer börja gälla 15 december.