Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröderna Ymer uttagna i DC-truppen mot Israel

Mikael och Elias Ymer är båda uttagna i laget som ska ta sig an Israel.

Den 13-14 september möts Sverige och Israel i en landskamp i Europa/Afrika-divisionens grupp 1. Till den kampen har den svenska Davis Cup-kaptenen Johan Hedsberg tagit ut ett lag på fem man plus en reserv, där såväl Mikael som Elias Ymer ingår.

Gustav Hansson, Markus Eriksson och André Göransson utgör de tre övriga lagmedlemmarna, medan Jonathan Mridha är uttagen som reserv.

– Jag tycker att det här unga laget känns mycket spännande. Samtliga är på väg uppåt i dagsläget och uttrycker att de är laddade och inspirerade inför uppgiften, säger Johan Hedsberg i ett pressmeddelande.

– Mikael, Elias och Markus är alla erfarna och rutinerade DC-spelare. Det känns mycket bra att ha alla tre med oss den här gången.

Landskampen som spelas är nationernas fjärde möte. Israel har 2-1 i statistiken och vann senast i Tel Aviv 2016 på hardcourt utomhus.

Det lag som vinner är klart för ”Qualifier round” i mars 2020.

– Det här blir en tuff match, den saken är klar. Israel har ett bra lag med mycket rutin. Vi ska göra allt vi kan för att hitta ett sätt att vinna det här, säger Hedsberg.