Ett starkt startfält bland andra tre topp 100-rankade spelare kryddas med flera hemmahopp i den andra upplagan av Båstad Challenger.

De två första wildcarden (av totalt fyra) går till publikfavoriterna Elias och Mikael Ymer, som senast de tävlade på hemmaplan vann dubbeltiteln i ATP-turneringen Stockholm Open. Båda spelarna, rankade 269 respektive 398 på världsrankingen, representerar Sverige i Davis Cup och blir tuffa utmanare inför hemmapubliken.

– Att spela i Båstad är alltid en höjdpunkt på året. Att det dessutom är två tävlingar i rad gör det ännu roligare, säger 21-årige Elias Ymer, som liksom Mikael spelar efterföljande Swedish Open, i ett pressmeddelande.

– Det är alltid väldigt speciellt för mig att spela i Båstad och det är mycket positivt att vi har en challengerturnering på hemmaplan nu, säger 18-årige Mikael Ymer, som gör debut i turneringen.

Förutom ytterligare två wildcards, som presenteras i dagarna, kan fler svenskar få chansen i huvudtävlingen via kvalspel.

Båstad Challenger arrangeras av Svenska Tennisförbundet och spelas på Tennisstadion med 43 000 euro i prispengar. Kvalet spelas 89 juli, huvudtävlingen inleds måndagen 10 juli och avslutas med en finaldag lördagen 15 juli. Fritt inträde gäller samtliga speldagar. Matcherna direktsänds på webben och går att se på.

Regerande mästare är Horacio Zeballos i singel samt Isak Arvidsson och Fred Simonsson i dubbel.