Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröderna Hansen tappade mark i VM-toppen

Under söndagskvällen körde Timmy och Kevin Hansen VM-deltävling i Kanada. Resultaten blev dock mindre lyckade för bröderna. Samtidigt gör det att toppen tätnar efter att konkurrenten segrat.

Timmy och Kevin Hansen har stått för en imponerande VM-säsong hittills. Inför helgens deltävling i Kanada hade antingen Timmy eller Kevin slutat inom topp 3 i fem av de sex första deltävlingarna, en gång även båda två.

Något som gjort att de återkommande prenumererat på topplaceringarna i totalen och så även inför tävlingen i Kanada, med Kevin som etta och Timmy som tvåa.

Men den ställningen kvarstår inte längre. Under tävlingen i Kanada gick racen inte som bröderna ville. Först missade Timmy semifinal med knapp marginal efter att han och två andra bilar krockat efter en kurva, där Timmys bil tog ordentligt med stryk och fick se sig besegrad i loppet.

För Kevin gick det bättre. Lillebror avancerade hela vägen till finalen, där han även gick mot en lovande placering.

Sedan körda han in i en vägg vid samma kurva som Timmy krockat och fick även han se sig besegrad.

Resultaten gav samtidigt en chans för norrmannen Andreas Bakkerud. Trea i totalen inför deltävlingen tog han även chansen och blev etta i finalen.

Det gjorde att Bakkerud gick om Timmy i totalen och dessutom knappade in på Kevin.