Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröderna Hansen kör VM: "Känns nästan overkligt"

Bröderna Timmy och Kevin Hansen kommer köra VM i rallycross i år. Detta trots att deras stall tidigare har dragit sig ur. – Hela vintern har vi krigat så hårt vi bara orkat, säger Kevin Hansen till P4 Skaraborg.

2014 blev Hansen Motorsport Peugeots officiella partner i rallycross-VM och 2015 vann Team Peugeot Hansen teammästerskapet. Men i oktober förra året meddelade Peugeot att man drar sig ur rallycross-VM efter avslutad säsong. Ett beslut som kom som en chock för bröderna Timmy och Kevin Hansen.

Nu står det dock klart att de ändå kommer köra VM i år. Det rapporterar P4 Skaraborg.

– Det är fantastiskt. Känns nästan overkligt att vi ska köra hela rallycross-VM. Vi har jobbat hårdare än någonsin genom hela vintern, och så långt borta som det till viss del kändes så har man ju tvekat om det verkligen skulle gå. Men vi har ändå alltid lyckats hålla oss positiva och så i dag det klart att vi kommer köra hela VM, säger Timmy Hansen till P4.

– Det började egentligen i oktober då vi båda körde Peugeot förra året och fick höra från klarblå himmel att de lägger ner hela deras satsning och hela avdelningen. Vi stod utan program, utan team och utan styrning för det här året. Vi så samlades dagen efter på verkstaden, hela familjen och liksom "hur ska vi lösa den här situationen?" Och nu har vi lyckats planera tillbaka det. Hela vintern har vi krigat så hårt vi bara orkat, fortsätter Kevin Hansen.

Premiären avgörs i Abu Dhabi 6-7 april.