I somras utfärdades ett kontaktförbud, men det har inte förhindrat 33-åringen att fortsätta skicka hotfulla sms och kräva att få träffa barnen. Men så länge han inte är drogfri får han inte detta efter en överenskommelse med socialtjänsten.

Både hans tidigare kvinna och hennes nya man har fått motta hotelser via telefon.

Till mannen har han bland annat skrivit att han har en samling värstingar hos sig och det ska lösa problemet åt honom genom att anlända till bostaden med avsågade kalashnikovs. Meddelande har gett ett åtal för olaga hot.

Den 21 juni får målsäganden ett samtal om att det brinner vid hans bostad när han är på en närliggande ort. Det har tagit eld i en kamrats husvagn och branden har sedan spridit sig till en bil som tillhör bostadens ägare. I den fanns också en motorsåg värd cirka 10 000 kronor, en röjsåg och sex vinterdäck, som värderats till 400 kronor styck.

Vid tiden för branden har vittnen observerat den aktuella mannen i anslutning och i närheten av den plats där bränderna utbrutit. Fordonet som eldhärjades har värderats till någonstans mellan 5 000 och 10 000 kronor.

Indirekt anser mannen också att 33-åringen erkänt genom att skicka ett sms till honom med budskapet "Din jävla pajas tror du att du kan göra hur du vill, ska du gå samma väg som XX din tid löper ut klockan 21.00". Detta meddelande skickas samma dag som branden utbryter.

Den åtalade förnekar dock brott.

Hoten mot kvinnan fortsätter att komma in. Han skriver bland annat "tror en slaktmask kommer behövas tror jag sen är mina problem borta", "Fatta att du får sluta ljuga innan det slutar illa för dig, riktiga illa" och "du själv utsätter dig själv för fara genom att ljuga" till henne i sms.

Detta renderar i ytterligare ett åtal för olaga hot. Mannen fortsätter att förneka brott.

33-åringen delgavs beslut om kontaktförbud den 27 juli 2017. Beslutet innebar förbud att besöka eller på annat sätt ta kontakt med eller följa efter sin tidigare sambo.

Det blir tyst till en början, men efter tio dagar börjar samtal och meddelanden komma och därför åtalas också mannen för överträdelse av kontaktförbud vid ett stort antal tillfällen. Mannen ringer från olika nummer och med hjälp av olika telefoner.

Den åtalade medger en del av samtalen, men säger att han inte ringt alla som kommer från ett dolt nummer.