Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bostäder i Vattentornsparken försenas

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Den osäkerhet för framtiden som coronaviruset skapar är en av anledningarna till att intresset för de nya bostadsrätterna som ska byggas i Vattentornsparken svalnat. Nu skjuts hela bygget på framtiden.

I februari i år var läget ett annat. Markundersökningen var gjord, bygglovet var klart och processen planerad. Då återstod bara att skriva kontrakt med intressenterna, sedan skulle första spadtaget på de två flerfamiljshusen i Vattentornsparken tas.

Men sen slog coronaviruset till och nu är läget helt förändrat.

Totalt är det tolv lägenheter som ska byggas fördelat på två hus i parkens nordöstra hörn, det vill säga åtta trerummare på 65 kvadratmeter och fyra tvåor på 49 kvadratmeter. Lägenheterna på andra våning kommer enligt ritningen att få balkong medan de på markplan erhåller uteplats.

I dagsläget är det dock många av de tidigare intressenterna som preliminärbokat som nu dragit sig ur - för många, delvis kopplat till coronakrisen och den osäkerhet den medför.

– Sex försvann när det blev skarpt läge, säger Lena Broberg, vars mäklarfirma sköter försäljningen åt Nokon, till NLT.

För få lägenheter är därmed sålda och då kan bygget inte dra igång. Banken som ska delfinansiera under byggtiden kräver nämligen att två tredjedelar av köpekontrakten ska vara påskrivna, skriver NLT.

Tanken var att lägenheterna skulle stå klara för inflyttning till jul i år, nu ser det snarare ut som att inflyttning kan ske som tidigast våren 2021.