Flera gånger dagligen passerar Minella Söderman den nybyggda rondellen vid Aspö. Hon bor i närheten och kör ofta från Mariestadshållet in mot gamla Mariestadsvägen, vilket betyder att hon måste korsa två filer i rondellen.

Fyra gånger har vi råkat ut för att få tvärnita mitt i rondellen för att folk som kommer från Skövdehållet inte uppmärksammat väjningsplikten. Det räcker att man kör där en gång för att förstå faran.

Minella och hennes man Giovanni pekar på kartan som visar att rondellen är dubbelfilig från samtliga håll, men mellan infarterna är rondellen enfilig.

 Antingen är rondellen farlig eller så har Skövdeborna inte lärt sig hur man kör i en dubbelfilig rondell.

Minella Söderman är orolig för att det ska bli en krock nästa gång.

Extra oroande är det när jag har min ettåriga dotter i baksätet som skulle bli den som tar smällen om vi skulle krocka.

Någonting måste göras. Kanske kan man lägga räfflade linjer innan avfarterna. Det skulle göra att bilarna åtminstone inte kör så fort in i rondellen och kanske hinner uppmärksamma väjningsplikten.

Just nu, mitt i semestertider är det svårt att få tag i de ansvariga för rondellen och Minella har inte heller försökt, men hon hoppas på att det kommer uppmärksammas.

 Om inte annat kanske Skövdeborna uppmärksammas på problemen och få veta att det är bra att sakta ner för att minska risken för olyckor. Ingen vill ju råka ut för en krock, även om det bara blir plåtskador.

Fotnot: