Premiumartikel

Svenskarna borde äta mindre kött och exportera mer, anser Bo Algers, debattör och professor emeritus vid SLU.

Foto Anna Kuylenstierna

Bo Algers vill se mer export av svenskt kött

Vår mat väcker känslor, vare sig det handlar om köttkonsumtion eller att välja bort mat från djur. Det är inte längre så självklart vad som bör ligga på tallriken. I en serie artiklar skildrar vi några ståndpunkter i frågan. I dag Bo Algers, professor emeritus vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Skara.
Han lät grisar gå fria utomhus – och kunde visa hur de byggde bon när de skulle få kultingar. Det bidrog till en förändrad svensk djurskyddslagstiftning. Bo Algers, professor emeritus vid SLU i Skara, tycker att svenskarna borde äta mindre kött – och att Sverige ska sälja mer till andra länder.
– Vad vi är dåliga på, det är att exportera.

Premium-erbjudande – Just nu - spara 342 kr

90 dagar för 45kr

Därefter 129kr/mån

Med Premium får du tillgång till följande:
,