Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biblioteket kör igång digital bokcirkel - här är första boken ut

Biblioteket i Skara hoppar på den nya trenden att ha digitala bokcirklar. Det är mycket man inte kan göra nu när det är en pandemi, men något man faktiskt kan göra är att läsa, skriver de i ett pressmeddelande.

På biblioteket i Skara vet man att litteraturen är en viktig del i mångas vardag, och att många läser samma böcker. De digitala bokcirklarna gör det lätt för de som vill vara med och prata böcker och personalen kan hjälpa till så att alla kommer igång.

Första boken ut i bokcirkeln är Fjärilsvägen av Patrik Lundberg, och starten blir tisdag 23 februari.

– Med en pågående pandemi, då man är mer begränsad än vanligt är det viktigt att ta vara på det man faktiskt kan göra. Väldigt många lånar böcker och läser, och personalen på biblioteket har många intressanta boksamtal med låntagarna, men man vet också att det är många som är hemma och inte besöker biblioteket. På detta sätt kan biblioteket nå ut och få ha intressanta boksamtal med alla som är intresserade, säger bibliotekarierna Hanna Enarsson och Johanna Müntzing, som kommer att hålla i boksamtalet.

Hanna berättar att de ser fram mot att få diskutera boken Fjärilsvägen.

– Det är en otroligt tacksam bok att diskutera. Jag kan lova att den innehåller många intressanta infallsvinklar att utgå ifrån för litterära diskussioner.

– Det är lätt att vara med. Allt du behöver är någon typ av digital enhet och en mejladress. Du får instruktioner från oss per mejl, och vi hjälper er självklart att komma igång, säger Johanna.