Vänsterhänta niometersspelaren Jack Thurin, 20, har varit med under hela samlingen, som reserv.

– Det är klart att det hade känts jättekul att få vara med och bidra lite grann. Det är något man drömmer om att få göra, sa Thurin till Sportbladet i söndags.

Och nu står det alltså klart att han i morgon, tisdag, får göra mästerskapsdebut med A-landslaget i mötet mot Polen i Scandinavium i den sista gruppspelsmatchen, som Sverige måste vinna för att av egen kraft säkra en plats i mellanrundan som avgörs i Malmö.

Sverige vann EM-premiären mot Schweiz. Blir det nytt jubel på tisdagskvällen?

Foto Björn Larsson Rosvall/TT

"En krydda i vårt spel"

Enligt uppgift har Thurin missat träningar på grund av sjukdom, men ska nu vara redo för spel sedan ett par dagar tillbaka.

– Nu får vi in en vänsterhänt spelare. Han kommer att bli en krydda i vårt spel med sin längd och sitt skytte, sa förbundskapten Kristján Andrésson under en presskonferens vid lunchtid på måndagen, enligt TT.

Förbundskaptenen sa också:

– Albin är kvar. Men vi tar in Jack i stället i truppen.

Mot Slovenien (förlust 19–21) saknades Albin Lagergren och i hans frånvaro fick Sverige spela med en högerhänt spelare på högernio. Storskytten Kim Andersson, som i många mästerskap varit given på den positionen, valde att tacka nej till EM av familjeskäl.

Jack Thurin blickar fram emot sin första EM-start.

Foto Adam Ihse/TT

99 mål i serien

Jack Thurin förlängde sitt kontrakt med IFK Skövde över 2020/21 i samband med höstens seriepremiär hemma i Arena Skövde. Den här säsongen har han hittills svarat för 99 mål och 45 assist i Handbollsligan.

Jack Thurin har åtta A-landskamper på meritlistan och gjorde ett mål i genrepet mot Egypten förra tisdagen.

I Sveriges lag finns två spelare som har ett förflutet i IFK Skövde, Andreas Nilsson samt Mikael Appelgren.