Det var i slutet på juni i år som . Bland annat lät han då gräva upp guldskivorna med sin musikhistoria i Olins park. Det i protest mot hur han anser sig ha blivit förföljd av Skara kommun. Hela schlagerhistorien skulle flyttas från Skara-Berts hemstad till turistanläggningen i Vänersborg. Fram till på fredagsmorgonen var dock artisternas handavtryck, som också var en del av installationen i backen, kvar. Nu gapar endast hål emot de som passerar.

På fredagsförmiddagen var kommunen ute och satte upp avspärrningar så att ingen ska ramla och skada sig.

De har sedan tidigare satt igen hållen som uppstod vid grävandet i juni. Nu måste även de nya hålen återställas.

Enligt förvaltningschefen på service och teknik i Skara - Göran Gustafsson, kommer det att kunna ske först efter helgen.

- Det vi har gjort nu är att vi säkrat upp och spärrat av. Det var en potentiell snubbelrisk och det vill vi undvika. Vad vi gör sen och hur vi återställer det har vi inte bestämt än.

- Jag är inte jurist, men så här ska man väl inte göra?

Att egenmäktigt göra hål i backen på det här sättet skulle kunna innebära att man gör sig skyldig till skadegörelse.

Men Bert Karlsson slår ifrån sig det.

Det är ju mina grejer som jag har bekostat och lagt ned. Men vi kan göra i ordning efter oss precis som de vill ha det, säger han och fortsätter;

Men mina plattor ska inte vara i kommunens mark.

Handavtrycken hamnar nu tillsammans med resten av Berts musikhistoria på Ursand.

Skara kommun vill ju inte ha vår historia . Sen är det totalt meningslöst att ha något där om det inte sköts. Dessutom är det en plats som många inte längre vill gå till för det är alldeles för många som sitter och dricker där, säger Bert Karlsson.

För de som skulle sakna handavtrycken kommer de i framtiden alltså gå att beskåda i Vänersborg. Den kommun som Bert Karlsson nu också planerar att skriva sig i.