Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berömligt, Elin!

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Måste ge beröm till elevkårsordföranden, Elin Grahn, på Katedralskolan för hennes fina inlägg i skoldebatten, i fredagens SkLT.

Hon saknar en genomtänkt plan som beskriver hur förslaget gynnar alla berörda parter. Elin säger också att om det är tänkt som ett samverkansprojekt så förutsätter det att alla samverkar. Vidare anser hon att kommunen ger bort skolprogram som kommer att innebära miljonförluster för Skara kommun på några års sikt, enligt de beräkningar som hon tagit del av.

Liggande förslag gynnar friskolan Olinsgymnasiet och utarmar Katedralskolan.

Friskolan har inte ens ett kollektivavtal, vilket den styrande, borgerliga, minoriteten verkar ha bortsett ifrån. Under galgen säger nu friskolans ägare att man inlett förhandlingar för att få ett kollektivavtal. Hur trovärdigt är detta och vilket förtroende ger det?

När jag läser skoldebatten så förstår jag att kommunen verkar vara utsatt för ren utpressning från friskolans sida när det sägs att ansvarig sagt till kommunen att " får jag inte samhällsprogrammet så blir det ingen samverkan....."

Stämmer det så är det ren utpressning och inget annat! Ska det samverkas så innebär det att parterna går in i förhandling på lika villkor och utan krav.

Om Katedralskolan skulle släppa samhällsprogrammet, som är en stor del av skolans ryggrad, skulle det innebära början till slutet för denna fina, anrika och respekterade gymnasieskola.

Som gammal Skarabo ansluter jag mig till försvaret av Katedralskolan och dess fortsatta utveckling och existens.

Skolan ska utvecklas - inte avvecklas!

Lars Lundberg, Lidköping

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel