Den 10 augusti firar Parkfestivalen i Falköping tioårs jubileum. Det blir också den sista Parkfestivalen som arrangeras i Mössebergsparken. Ett decennium efter starten sker finalen med framträdande av bland annat Lasse Berghagen.

- När vi startade för tio år sedan hade vi inte en tanke om att festivalen skulle bli så populär, säger Tomas Nilsson, Studiefrämjandet och festivalgeneral. Vi har varit ett gott gäng som har jobbat tillsammans under dessa år med stora ideella insatser.

- Det känns bra att kunna bjuda på så fantastiska artister, både lokala artister och rikskändisar, på vår finalfestival, säger Perra Ljungberg, även han festivalgeneral.

Stjärnspäckat artistuppbåd

Nu är alla artister bokade till festivalen och här presenteras årets program.

Tennessee Drifters har gästat Parkfestivalen tidigare och nu återkommer de med sina sköna tolkningar av Johnny Cash’ låtar.

Lasse x 2 är Lasse Blomkvist och Lasse Jonsson, två musikprofiler i Falköping som bjuder på akustisk vispop och stämsång.

Halm är ett country-/americana-band från Umeå som spelat ihop sedan 2009. Bandet består av tre tjejer och två killar. 2017 släpptes deras första platta.

Läs mer: Parkfest för countrydiggare

Sista Parkfestivalen ordnas

Sofia Selander – körledare för Joyvoice i Falköping. Sofia har inlett ett samarbete med två andra kända musiker i Falköping, Mattias Jarlhed och Jimmy Laakso. Tillsammans spelar de modern akustisk country.

Glimra är en grupp från Gotland som även de har gästat Parkfestivalen tidigare. Två av medlemmarna, Annelie Roswall och Bittis Jakobsson, var tidigare med i Ainbusk Singers. Tillsammans med Annika Fehling bildar de gruppen Glimra.

Bild 1 av 2 Hogslop String Band från Nashville, USA blandar oldtime music med country.

Jack Vreeswijk behöver kanske ingen närmare presentation. Två gånger tidigare har han gästat Parkfestivalen och vid båda tillfällena har det blivit en stor succé. Med sina personliga tolkningar av sin fars låtskatt är han en av landets mest uppskattade artister. Jack har med sig gitarristen Love Tholin.

Hogslop String Band från Nashville, USA blandar oldtime music med country. Bandet medverkade i TV-programmet ”Jills veranda”, där de framträdde tillsammans med Jerry Williams.

Och så Lasse Berghagen. Han får avsluta Parkfestivalprogrammet i år. En av våra mest folkkära artister som skrivit en rad svenska klassiker så som ”Stockholm i mitt hjärta”. ”En kväll i juni” och ”Teddybjörnen Fredriksson”.

Vädret är beställt

Även denna sista Parkfestival bjuds publiken på hantverksmarknad, MC-utställning, långbågsskytte, tipspromenad m.m. Det finns också möjlighet att äta och fika på festivalen som alltså äger rum lördagen 10 augusti.

Studiefrämjandet är arrangörer av Parkfestivalen som även i år direktsänds på webben av Radio Falköping.

- Vi har också beställt vackert väder, säger Tomas Nilsson och hela gänget bakom Parkfestivalen håller tummarna.

Lasse Berghagen kröner Parkfestivalens final med sitt framträdande.

Hogslop String Band från Nashville, USA blandar oldtime music med country.

Glimra är en grupp från Gotland som även de har gästat Parkfestivalen tidigare.