Snart drar en ny omgång i Senior sport school igång. En som kan rekommendera det är Benny Ternemar. Han var med som deltagare i förra omgången och är nu med som "klassföreståndare".

– Eller vad man ska säga, de frågade om jag ville hjälpa till och jag har tid. Jag ska se till så de får fika och så, men inte hålla aktiviteter utom en aktivitet på travet, säger Benny Ternemar, som innan han gick i pension var travbanechef på Axevalla.

Bakom Senior sport school står Sisu och Skara kommun. I förra omgången deltog 14 personer, och det var väldigt uppskattat.

– Alla tyckte att det var jättekul, därför bestämde man sig för att fortsätta. Jag kan verkligen rekommendera det, säger Benny Ternemar.

– Det blev succé. Nu har vi kört en gång och kör en gång till så får vi se vad som händer, säger fritidschefen Camilla Helander.

I Senior sport school träffas man några timmar två gånger i veckan och provar olika fysiska aktiviteter hos lokala föreningar. Det handlar både om att komma ut och röra sig och knyta nya kontakter.

Kanske testar man på en aktiviteter som man fortsätter med. Så blev det i Benny Ternemars fall.

– Själv fastnade jag för vattengympa och går på det varje måndag. Det hade jag aldrig tänkt på annars. Andra har börjat med mattcurling.

I Senior sports school testas en mångfald av aktiviteter, som ridning på Skaraortens ridskola vid Skålltorp.

Foto Privat

Även gemenskapen var mycket god, gruppen har träffats igen även efter att förra omgången av Senior sport school avslutats.

– Vi hade en återträff i bowlinghallen förra veckan, säger Benny Ternemar.

Senior sport school börjar den 24 mars, pågår i tio veckor och är öppen för de som är 60 år och uppåt och bor i Skara kommun. Den 5 mars hålls ett informationsmöte på Vilanhallen där man kan anmäla sig att vara med.