Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begravning Gunvor Siberg

Gunvor Siberg, Falköping

Begravningsgudstjänst har ägt rum i Uppståndelsens kapell onsdagen den 13 maj, för Gunvor Siberg från Falköping. Gudstjänsten inleddes med att barnbarnet Johan Siberg på piano spelade det egenkomponerade musikstycket "Visa vid arbetets slut". Därefter framförde barnbarnet Andreas Siberg "Jag har hört om en stad" på trumpet till pianoackompanjemang. Gemensamma psalmer som sjöngs var "Det finns djup i herrens godhet" och "De skall gå till den heliga staden".

Präst Bengt-Åke Öhgren berättade om Gunvors liv och citerade en vers från den svenska psalmen 257: ”Han gav mig av sin rikedom, mitt hem, mitt kall i tiden… hans omsorg jag fått röna.” Sedan prästen förrättat överlåtelsen sjöng Elin Bemark "Nocturne" av E. Taube innan Lena Siberg läste dikten "Det kommer en dag". Efter herrens bön sjöng solisten "Gabriellas sång" av P. Bäckman. Som avslutningsmusik framfördes "Tillägnan" av L-O Ejstes på orgel.

Kistan var smyckad i rosa och vitt med liljekonvaljer, rosor, gerbera och krysantemum. Den bars till graven på S:t Olofs kyrkogård av familjen. När familj och släkt tagit avsked spelade Andreas "Härlig är jorden" på trumpet och Bengt-Åke lyste frid.

Minnesgåvor har skänkts till Barncancerfonden.

Representant vid begravningen var Kristina Zettervall.