Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begärs häktad misstänkt för mord

En 39-årig man har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för mordet på en 49-årig gängledare i Ronneby.

Den 49-åriga mannen blev ihjälskjuten den 13 mars - samma dag som han skulle ha stått till svars i ett mål i tingsrätten.

Polisen har tidigare kopplat samman morden på 49-åringen och mordet på en 46-åring i Karlskrona - de inträffade samma vecka. Men en polisutredning visar att den 34-årige man som häktats misstänkt för knivmordet på 46-åringen handlade i nödvärn. Förundersökningen läggs ned och den 34-årige mannen är försatt på fri fot eftersom nödvärn inte är en straffbar handling. Mannen utsattes själv för ett livshotande våld.

Det kunde lätt ha slutat med att han dödats, säger chefsåklagare Pernilla Åström till TT.

Den 46-årige mannen använde sig av ett tillhygge, men Pernilla Åström vill inte gå in på vilket slags tillhygge det handlar om.

Den 34-årige mannen är släppt och utredningen nedlagd.

Vi bedömde att våldet 34-åringen utsattes för var livsfarligt och lätt kunde ha lett till döden, säger chefsåklagaren.

Hennes spontana uppfattning är att det inte är speciellt vanligt att nödvärn kan komma i fråga när antagonisten avlider.

Den 46-årige mannen knivhöggs till döds på Kungsmarken i Karlskrona den 17 mars. Den frisläppte 34-åringen greps en dag senare.