Skara IK missade målet att ta steget upp till division 2 förra säsongen. Nu får de börja om och bygga nytt.

På tränarsidan lämnade Greger Wallette och Jimmy Krusell och ersattes med Patrik Åstemo, Matthias Atterlöf Ekberg, Tomas Lilja och Lars Karlsson.

Ur spelartruppen försvann Dennis Wallette (Grästorp), Karl Gustavsson (Grästorp), Erik Dahné (Skövde IK), Adam Prytz (Sunne IK), Martin Olsson (IK Guts) och Johannes Apell (Tibro IK).

Tolv spelare i truppen

Jobbet med att fylla truppen har varit intensivt och pågår för fullt. I förra veckan presenterade klubben, via sin hemsida, tolv spelare som valt att spela sin hockey i Skara IK den här säsongen, varav nio är förlängningar, två är uppflyttade ungdomsspelare och en gör comeback efter speluppehåll förra säsongen.

Det mest positiva för Skara IK är att lagkaptenen Calle Lövgren och poängspelaren Carl Gustavsson spelar vidare i klubben.

För ledare och sportgrupp i Skara IK fortsätter arbetet med att fylla truppen till kommande säsong – som snart drar igång.

På måndag går laget på is och första träningsmatchen är planerad till den 6 september klockan 19.00 mot Töreboda på hemmais.