För 27:e året i rad hade högstadiets avgångselever från Västra Götalands-, Örebros- och Jönköpings län blivit inbjudna till Sista natten mé gänget, en avslutningsfest för niondeklassare.

Precis som tidigare år ägde festen rum på Skara Sommarland.

I ett pressmeddelande formuleras målet med arrangemanget som att skapa ett attraktivt och drogfritt alternativ till de lite mer stökigare avslutningsfesterna. Biljetter har kunnat inhandlas på respektive skola.

Och intresset var stort även i år.

– Det är ungefär 2 100 elever anmälda den här gången, meddelar Kjell Johansson, verksamhetsledare på Skaras ungdomshus Stureplan, via telefon.

För anmälda deltagare ingick mat, bussresa och massor av aktiviteter och uppträdanden. Bland aktiviteterna fanns Skara Sommarlands ordinarie utbud såsom Gruvbanan, Indy-Cart och Vattenland. Därutöver tillkom bland annat 3-kampstävling, karaoke, två discon och vattenshowen Sky Pirate Show. Förhoppningen var att det skulle finnas något för allas smak och intresse.

Eleverna från de 21 medverkande kommunerna började anlända med buss på fredagseftermiddagen. Sedan höll firandet på till strax efter midnatt.