Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtta fina vandringar i Skaraborg - här är hela listan med tider och platser

Gillar du att vandra? Här finns åtta organiserade vandringar i vackra miljöer. Premiären är den 12 maj.

Det är vandrarklubben i Lundsbrunn, Götene pastorat, Björsäters IF, Friluftsfrämjandet Kinnekulle och Varnhems IF som samarbetar kring åtta vandringar.

– Syftet med samarbetet är att ordna vandringarna så att de inte krockar med varandra. Sedan kan vi tillsammans marknadsföra dem, alla som är med i samarbetet lägger en peng till detta. Vi vill också få upp intresset för en folkhälsorörelse, och nyttan med att röra på sig, säger Malin Johansson Fahlström, destinationsutvecklare, Destination Läckö-Kinnekulle.

Att vandring är populärt går inte att ta miste på och i Skaraborg finns många vackra leder man kan gå - organiserat eller på egen hand. Nattvandringen på Kinnekulle exempelvis har som mest haft 4 000 deltagare.

- Vi mycket frågor från människor som vill komma hit och vandra. Skaraborg verkar vara populärt, säger Malin Johansson Fahlström.