LÄS MER: Aston är hittad - efter fem dagar i skogen

Det var vid 16-tiden i lördags som Astons matte Pauline Bengtsson Åblad och husse Daniel Åblad var ute på skogspromenad i skogen vid Skaras brukshundsklubb.

– Vi gick vår vanliga promenad och tränade inkallning bland annat. Aston gick i en spårlina som uppskattningsvis är 10 meter lång. Jag fick ett telefonsamtal och kom lite efter, berättar Pauline.

Maken Daniel vände sig om för att kolla vart Pauline tagit vägen, samtidigt fick Aston upp ett spår och drog sig loss.

– Han ryckte till i kopplet och jag såg honom dra iväg bland träden och började skälla som en blådåre som jakthundar gör, säger Pauline.

Under flera timmar följde Astons husse och matte efter skallen i skogen. Hunden sprang i riktning mot Stenum och Falköping.

– Vi sprang efter och försökte få tillbaka honom och ta fokuset ifrån djuret som han jagade, men han var för fokuserad.

Skallen hördes efter hand mindre och mindre och när de avbröt sökandet vid 23-tiden på lördagskvällen hade de tystnat helt. Paret polisanmälde då att deras hund var försvunnen. En efterlysning har även gått ut på Facebook, men vid lunchtid på tisdagen var Aston fortfarande försvunnen.

Astons matte Pauline Bengtsson Åblad och husse Daniel Åblad hoppas att någon sett deras hund.

Foto Sandra Skeppar

Pauline och Daniel ger dock inte upp hoppet och letandet fortgår. Förutom att de själva varit ute och letat så har de också bland annat har de lagt lappar i postlådor i hopp om att någon sett Aston. Särskilt mycket sömn har det inte blivit sedan i lördags berättar de.

Vid lunchtid på tisdagen hade Aston ännu inte hittats. Den senaste iakttagelsen de fått är från boende i närheten av korsningen Falköpingsvägen/Stenumsvägen som hört hundskall i söndags förmiddag. Om det var just Aston vet de dock inte. Med hjälp av en spårhund har de dock fått veta att Aston ska ha gått i riktning mot Hornborgasjön, men spåren är gamla.

Nu hoppas de att någon sett eller hört deras hund och har möjlighet att locka in honom.

– Han älskar bollar och pinnar, men kan vara svår att fånga in. Men om någon bara uppehåller honom så kommer vi på direkten, säger Daniel.