Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets UF-företag kommer från Katedralskolan: ”Vi har så fantastiska elever”

Det gick riktigt bra för Katedralskolans elever på årets UF-mässa. De kammade hem tre förstapriser, varav ett var det ärofyllda Årets UF-företag.

Varje år får elever som testat på att driva ett eget företag, ett så kallat UF-företag, chansen att delta i den stora mässan på Arena Skövde. Där kan de visa upp sig för andra elever och för allmänheten, och är dessutom med och tävlar om en hel del priser.

Den finaste utmärkelsen på mässan, Årets UF-företag, kammades hem av handelseleverna bakom Medicinhjälpen UF. De visste redan om att de var nominerade, så priset kom inte helt som en överraskning, men beskedet var inte mindre glädjande för det.

– Vi är helt superlyckliga. Vi har så fantastiska elever, säger Marie Nilsson, som är lärare i entreprenörskap för handelseleverna.

Medicinhjälpens produktidé är en förklädnad till medicinflaskor, så att det ska bli lättare att ge medicin till barn. De vann också andrapris i kategorierna Årets affärsplan och Årets monter. Nu gäller det att börja tagga inför SM, där de har chans att ta hem titeln Årets UF-företag på riksnivå, och i så fall få tävla i EM.

Förutom Medicinhjälpen är det ytterligare två UF-företag från Katedralskolan som ska åka med till SM. Det ena är Eco Wrap UF från ekonomiprogrammet, som vann förstapris för Årets vara, samt förstapris för Årets grafiska profil och andrapris för Årets hållbara företag. Varan i fråga är en ekologisk tyg-wrap behandlad med bivax, som är tänkt som ett hållbart alternativ till plastfolie.

Från byggprogrammet kommer ytterligare en pristagare, nämligen Ullbergs UF, som tillverkar köksbord i trä och vann pris för årets hantverk.

Det var ett gäng riktigt glada elever och lärare som lämnade UF-mässan på Arena Skövde, och när de är tillbaka i skolan igen är det dags att sikta mot nästa mål.

– Nu ska vi ladda om inför SM, och hoppas på ännu fler priser där, säger Marie Nilsson.