Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets Kulturvecka kan byta tema: ”Vi kommer inte att ställa in”

Väldigt många evenemang påverkas av coronapandemin. Kulturveckan i Skara är inget undantag, men exakt hur den kommer att se ut är fortfarande oklart.

Från början var det tänkt att 2020 års kulturvecka skulle ha de brittiska öarna som tema. Men hösten innebär fortfarande en hel del osäkerheter, och därför ser det nu ut som att kulturveckan i oktober kommer att få planeras om något.

– Men vi kommer inte att ställa in. Vår målsättning har hela tiden varit att kulturevenemangen ska bli av, säger Johan Frick, som är verksamhetsutvecklare inom kultur på Skara kommun.

Det som kan hända är däremot att det brittiska temat flyttas fram något år, så att det kan få ta den plats som från början var planerat.

– Med corona så är allt väldigt vacklande, och vi kan behöva ompröva vårt tema. Men hur det blir kan jag inte säga i dagsläget, fortsätter Frick.

Kulturveckan är ett samarbete med flera olika parter, så det kommer att dröja något innan ett beslut fattas. Ett sådant beslut kan vara ett nytt tema, men det kan också bli en kulturvecka utan ett konkret tema.

Precis som med den nyligen genomförda 1700-talsveckan så kommer man att behöva förhålla sig till de restriktioner som finns, och många aktiviteter lär kräva föranmälan.

– Vi får räkna med att läget kommer att vara på det viset även i oktober, säger Johan Frick.

– Allt är så osäkert, och då är det inte säkert att föreningar och privatpersoner är så sugna på att vara med. Dels så vill man att det ska komma folk, men man är samtidigt orolig över att det ska komma för många och då måste man tänka utifrån det också.