I veckan har bilister som parkerat vid Arena Skövde fått en lapp på vindrutan. Där har de kunnat läsa att parkeringarna kommer att stängas av inför och under EM i enduro som arrangeras i Skövde från och med 8 augusti. Området kommer enligt Skövde kommun att fungera som tävlingarnas nav eftersom EM-byn ska placeras här.

Den 5 augusti stängs grusparkeringen av och resterande parkeringsytor stängs av två dagar senare.

– Måndagen den 13 augusti ska det vara fritt fram att parkera igen, säger kommunikatör Linus Peterson.

En hel del av de centrala parkeringsrutorna försvinner alltså inför och under tävlingen. Publik och andra besökare hänvisas av kommunen till andra p-platser i närheten.

– Man kan också parkera något utanför centrala Skövde och sedan samåka eller ta bussen till centrum, som avgår ofta. Observera att det även finns parkeringsplatser vid exempelvis köpcentrum utanför centrum, men för att parkera på dessa behövs tillstånd från fastighetsägaren, skriver kommunen på sin webbsida.

Besökare som har möjlighet att ta buss eller cykla uppmanas att göra så.

– Då gör de andra besökare, miljön och bilköerna, och inte minst sig själva, en stor tjänst, fortsätter man.

200 till 300 motorcyklar väntas delta och kommunen ber om förståelse för att det kommer bullra under tävlingen.

Tre olika platser kommer fungera som tävlingsområde: Billingens fritidsområde med slalombacken, mark på Cementa och försvarsmaktens övningsfält.

– För att ta sig mellan platserna kommer deltagarna att köpa på vanliga vägar. Inga vägar stängs av men det blir däremot nedsatt hastighet på vissa sträckor.

På Billingen kommer bara det 2,5 kilometer långa löpspåret vara öppet fredag till söndag. Övriga är stängda.

– Här kommer motorcyklar köra i hög fart och vi hoppas att avstängningarna respekteras och att barn och hundar hålls under uppsikt.