Annons
Vidare till skaraborgslanstidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anrika Kurorten i Lundsbrunn byter namn: "Helt rätt i tiden"

Den klassiska kurorten i Lundsbrunn utanför Götene byter namn till Lundsbrunn Resort & Spa. Namnbytet sker den 20 oktober och är en del i en stor nysatsning av anläggningen, skriver de i ett pressmeddelande.

För de flesta är Lundsbrunn förknippat med just ordet kurort, vilket i sig inte är så konstigt då anläggningen i samhället har en anrik historia som sträcker sig hundratals år tillbaka i tiden. Sedan 1724 har människor letat sig dit för rekreation. Men med nya ägare och en stor nysatsning är det nu dags att byta namn.

– Det är fantastiskt roligt att få presentera och öppna upp vår nya fräscha anläggning. Namnbytet är helt rätt i tiden och speglar vårt nya erbjudande, säger Rickard Bender, vd på Lundsbrunn Resort & Spa.

Renoveringar för i storleksordningen 50 miljoner kronor har gjorts på Lundsbrunns kurort sedan ägarskiftet vid årsskiftet 2018-2019 då de lokala entreprenörerna Christer Kjellner och Erling Gustavsson köpte anläggningen. Det är den största renoveringen i anläggningens historia. Nysatsningen har beskrivits som Lundsbrunns kurort 2.0, och med den kommer nu också ett namnbyte.

–Namnbytet gör det också lättare för oss att marknadsföra anläggningen internationellt. Vår region har årligen många turister från andra länder i Europa och vi satsar på att bli ett attraktivt besöksmål även för dem, säger Rickard.